Østerbro – et lokalt handelsområde

Østerbro er kendt som en af Københavns mest attraktive bydele, hvor der bor mange familier i de karakteristiske etageejendomme. Men ud over at være et eftertragtet sted at bo, rummer Østerbro også et aktivt lokalt erhvervsområde med mange små butikker, cafeer og virksomheder.

Her har man de seneste årtier kunnet handle lokalt og få dagligvarer, tøj, blomster, mad og meget andet. Mange af butikkerne er små selvstændige virksomheder, der har eksisteret i årevis og er blevet en fast del af bydelens dna. De bidrager til at skabe liv og sammenhold på Østerbro.

Der findes gode eksempler på hvert gadehjørne

Et godt eksempel er Chr. Andersens A/S, der holder til på Lyngbyvej. Virksomheden er en af de ældste el-installatører i København med over 100 års erfaring. Den blev grundlagt helt tilbage i 1919 af Christian Andersen og drives i dag af fjerde generation. I butikken på Lyngbyvej kan man få råd og vejledning til enhver slags el-opgave, købe lys og kontakter eller booke en fagmand til et el-arbejde.

Chr. Andersens er et af de steder, hvor østerbroensere i generationer har fået løst deres el-relaterede problemer. Butikken er et fast holdepunkt i nabolaget og spiller en vigtig rolle i at holde alting kørende. Det er rart at have specialister lige i nærheden, man kender og stoler på.

Et andet eksempel er Vinbaren på H.C. Ørsteds Vej. Her kan man slukke tørsten med et godt glas vin eller en kop kaffe, mens man nyder udsigten ud over bydelen. Stedet er en hyggelig lokal mødested, hvor både børnefamilier, unge og ældre føler sig hjemme. Ejerne har drevet baren i 15 år og kender stort set alle kunder ved navn.

Yderligere findes der flere blomsterbutikker, frisører, tøjforretninger og madboder rundt omkring. På Trianglen ligger blandt andet Den Grønne Kødbiks, hvor man kan købe lækre hjemmelavede pølser, pålæg og andet kød. Butikken er kendt vidt omkring for sin høje kvalitet.

De lokale butikker på Østerbro

Lokale købmandsforretninger som SuperBrugsen på Jagtvej bidrager ligeledes med at skabe nærhandel og være et samlingssted. Her kan man handle ind og samtidig møde naboer og venner til en snak. Butikken fungerer som et samlingspunkt for beboerne i området. Mange handler fast i SuperBrugsen, fordi de kan få alle de daglige indkøb og samtidig hilse på folk de kender. Det skaber en følelse af fællesskab og naboskab.

Andre steder som FrugtForum på H.C. Ørsteds Vej, Irma på Godthåbsvej og Brugsen på Gammel Kongevej bidrager også til den lokale nærhandel. Her kan man som beboer på Østerbro købe ind tæt på, hvor man bor. Butikkerne har ofte været på deres respektive lokationer i årevis og er en fast del af bybilledet.

Selvom de globale kæder har vundet frem de seneste år med større supermarkeder, er Østerbro altså stadig præget af disse mange små, lokale butikker. De giver bydelen karakter og identitet og sikrer, at østerbroenserne har mulighed for at handle og blive betjent lige i nærheden af deres hjem. Det er med til at skabe en tæt tilknytning mellem beboere og handlende og gør Østerbro til en livlig og attraktiv bydel at bo i. Ikke mindst fordi man kan løse de daglige indkøb uden at skulle langt væk fra lejligheden.

Om magnalava

Avatar

Se også

Hypnose Silkeborg

Hvad er hypnoseterapi? Hypnose er en naturlig og sikker metode, som mange mennesker finder effektiv …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: COPYRIGHT
This brunette nylon babe is. Masaje gay español por antonio.