Gode råd om samling af frimærker

Når man ønsker at starte sin egen samling af frimærker, vil man hurtigt støde på et velkendt problem. Man må indskrænke sine interesser, da der findes så mange forskellige typer frimærker fra alle verdens lande. Man må begrænse sine ønsker og kun samle fra visse lande, årstal eller motiver. For år tilbage kunne man købe frimærkealbum til en verdens-samling, men den samlede mængde af forskellige frimærker er I dag så stor, at man hurtigt indser det umulige i den opgave. Det er derfor I dag almindeligt, at man enten vælger et mindre område, som for eksempel Færøerne eller en motivsamling der ligger tæt på ens andre interesser. Det kan være frimærker med sportsmotiver, biler eller sejlskibe, og mængden af frimærker i de forskellige motiver er så stor, at man sagtens kan have stor glæde af at samle et endog snævert motivområde.

Læs mere: Filatelistiske nyheder

Hvordan starter man med sin samling?

Først samler man, hvad man kan få fat i fra venner og bekendte. Derefter opsøger man frimærkeudstillinger og forretninger og køber en pose eller to. Nu kommer stadiet, hvor man begynder at sætte frimærkerne i dertil indrettede frimærkealbum, så man får en oversigt over, hvad man har, og hvilke mærker, der er dubletter, som sættes i et andet album med bytning for øje. Næste stadie er at gå på biblioteket og finde oplysninger i en af de mange bøger om frimærker.

 

Værdien af din frimærkesamling

Her er det, at man også bliver opmærksom på, at frimærker også har en værdi, men vær opmærksom på, at frimærker er værdisat til et bestemt beløb, så er det ikke ensbetydende med at mærket vil indbringe et sådant beløb ved salg. Og for de fleste samlere er værdien af samlingen det mindst interessante del. Det er først, når samlingen har nået en anseelig størrelse, at man kan prøve at få den vurderet. En anden ting er så at værdisætningen kan være en vejledning hvis man er så heldig at finde nogen at bytte frimærker med, og her er det en god ide at søge til en af de mange frimærkeklubber, hvor man også kan hente viden og hyggeligt samvær om en fælles interesse. Få mere inspiration om samling af frimærker på denne side.

Om GratisLinkbuilding.dk

GratisLinkbuilding.dk

Se også

Giver hånd

Brætspil styrker relationer

Brætspil har længe været en populær form for underholdning, men de tilbyder meget mere end …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: COPYRIGHT
La mejor agencia de chicas escorts en neiva colombia whatsapp+60 3165328645. Link. Does website location provide any other services besides the domain name info ?.